Nederlands (NL) German (DE)

Externe toepassingenVoor een optimaal lokaal effect van werkzame stoffen zijn verschillende toedieningsvormen mogelijk. De keus voor een basisproduct waaraan die werkzame stof wordt toegevoegd hangt af van het beoogde effect.  Er is een groep basisproducten die gebruikt wordt voor lokaal uitwendige toepassing. Dat kan zijn een crème (vaste olie-in-water emulsie), een zalf (vette, watervrije basis), een lotio (een vloeibare vorm op basis van water en/of alcohol en/of glycerine), een milk (vloeibare emulsiebasis), een shampoo etc. De vuistregel is: op een natte huid nat appliceren (crème, lotion, milk etc) en op een droge huid droog appliceren, dat wil zeggen een watervrije basis.

Verder bestaan er voor lokale toepassingen gorgeldranken en oog,- neus,- en oordruppels. Daarnaast zijn er basisproducten ten behoeve van niet-lokale werking, zoals zetpillen, klysma's, ovulen en vaginaalwassen. Als werkzame stoffen in deze basisproducten kunnen ruwe kruiden, gesneden of in poedervorm, en extracten worden gebruikt. Aangezien wij alle bases standaard op voorraad hebben, kunnen we al deze toedieningsvormen direct magistraal voor u bereiden.

Standaard wordt in een uitwendig toe te passen preparaat 20% Hydrofiel Concentraat verwerkt. Een bekende lotion is "Zheng Gu Shui". Deze lotion wordt als spray in 60 en 100 ml flacons geleverd (fabrikant: Dynafyt).

Meer informatie over uitwendig toe te passen middelen > Dong Xi Oost West