Nederlands (NL) German (DE)

Vluchtige Vette OliënHierin onderscheiden we:

  • Etherische oliën en gels
  • Aromatische wateren
  • Basis-oliën of massage-oliën
  • Olie-infusen
  • Badolie
Etherische oliën en gels

De meeste kruiden ontlenen hun geur aan etherische of aromatische oliën. Ze zijn vluchtig en niet vettig. Etherische oliën worden al sinds duizenden jaren preventief en therapeutisch ingezet. De Natuurapotheek heeft een uitgebreid assortiment van zeer hoge kwaliteit. Deze oliën zijn puur leverbaar of verwerkt in een drager, bijvoorbeeld een siroop of een basisolie. Maar wij kunnen ze ook capsuleren, met als voordelen de nauwkeurige dosering en het gemak van innemen. Een bijzondere vorm die Natuurapotheek maakt is de gegeleerde olie. Deze gels hebben een gehalte van meer dan 90% pure olie en ze voelen aan als zalf.

Aromatische wateren

Etherische oliën zijn met een omweg oplosbaar in water. De Natuurapotheek doet dit met een procedé dat in de farmacopee beschreven staat en waarvoor alleen de allerzuiverste olie en het puurste water worden gebruikt. Het voordeel van een aromatisch water is dat het – met zijn therapeutisch effect – gebruikt kan worden als verzorgingsproduct. Bijvoorbeeld als mondwater, mondspray, luchtverfrisser, gezichts- of badlotion.

Basis-oliën of massage-oliën

Een basisolie is – anders dan een etherische olie – vet en vrijwel reukloos. Basisolie wordt gebruikt om andere stoffen in op te lossen of om ze er mee te mengen, maar ook als glijmiddel bij massage. Voor dit doel wordt ook wel paraffine-olie of halfsynthetische olie gebruikt, maar velen geven de voorkeur aan een puur plantaardige olie. Die moet dan niet alleen zeer zuiver en koudgeperst zijn, maar ook absoluut vers. De Natuurapotheek garandeert deze kwaliteiten.

Olie-infusen

Zoals je een extract kan maken van een kruid met water of een alcohol-watermengsel, zo kun je ook een aftreksel van een kruid maken met olie. Dat heet een olie-infuus. Bekende voorbeelden zijn Goudsbloem-olie, Arnica-olie en St-Janskruid-olie. Olie-infusen zijn bedoeld voor uitwendig gebruik.

Badolie

Met name plantaardige oliën lenen zich ervoor om tot badolie te worden getransformeerd. Ook hiermee is het mogelijk om vluchtige oliën of plantenextracten te verwerken. Een nuttige en aangename toedieningsvorm!

Vraag of uw idee kan worden gerealiseerd.