Nederlands (NL) German (DE)

Vloeibare extracten / Hydrofiel Concentraten (HC)Hierin onderscheiden we:

  • Hydrofiele Concentraten (geanalyseerd en gestandaardiseerd)
  • Siropen
Hydrofiele Concentraten (geanalyseerd en gestandaardiseerd)

Een modern, hoogst actief, zeer veilig en aangenaam product is het hydrofiel concentraat. Dit preparaat wordt verkregen door de kruiden te laten trekken in een mengsel van alcohol en water waaraan later glycerine wordt toegevoegd en de alcohol afgedampt. Hoewel de extractie wordt ingezet als alcohol/water-extractie is er in het eindproduct geen sprake meer van alcohol.

Het HC is een kwalitatief hoogstaand product en bevat dus wel specifiek alcohol-oplosbare stoffen, maar geen alcohol en dat is bijzonder voor een vloeibaar extract. Dat is waarschijnlijk de reden, dat je met een ogenschijnlijk kleine dosering resultaat bereikt.Dat maakt dit product niet alleen heel effectief, maar ook aangenaam in gebruik wat met name belangrijk is voor kinderen en voor mensen, die geen alcohol verdragen. Deze HC’s worden geproduceerd in het Belgisch laboratorium Conforma en bereid vo

lgens de internationale GMP-normen, onder leiding en verantwoordelijkheid van een industrieapotheker. Dit bedrijf bezit al meer dan een halve eeuw een zeer goede naam als producent van plantenextracten. Deze concentraten kenmerken zich door een hoog en zeer constant gehalte aan actieve stoffen (kruid : hydrofiel concentraat = 1:5). Er wordt een strenge kwaliteitscontrole gegarandeerd vanaf de grondstof tot het afgewerkte product en een voortdurende inprocess-controle tijdens de bereiding. De houdbaarheid is drie jaar.

 
Siropen

Siropen zijn goede dragers voor vloeibare extracten en/of vluchtige oliën. Ze maken het innemen erg gemakkelijk. Onze flacons bevatten 200 milliliter; de houdbaarheid is twee jaar. Voor die die geen suiker mogen hebben is er ook suikervrije siroop.