Nederlands (NL) German (DE)

Wat dient er op het recept te staan of welke gegevens heeft de apotheek nodig om uw recept te kunnen verwerken?

 

  • De volledig naam-adres-woonplaats gegevens van uw behandelaar inclusief telefoonnummer of emailadres.

  • Uw voorletters, achternaam, de heer of mevrouw, geboortedatum, adres, evt. ander bezorgadres, evt. andere factuurnaam en -adres, mobiel telefoonnummer, emailadres.

  • De naam van het geneesmiddel met daarbij de sterkte van b.v. uw tablet of capsule, b.v. thyreoidum tabletten 60 mg, de hoeveelheid in b.v. stuks tabletten of capsules, b.v. 180 stuks, de dagdosering in aantal per keer en per dag, b.v. 2x daags 3 tabletten van 60 mg en het aantal toegestane herhalingen van het recept, b.v. recept 3x herhalen, of recept herhalen tot maximaal 1 jaar na de huidige receptdatum.

 
Een recept kan nooit voor langer dan 1 jaar worden voorgeschreven in Nederland, dat is wettelijk zo geregeld. Het is belangrijk te bespreken met uw behandelaar dat deze gegevens allemaal op het recept komen. Het is fijn als u zelf het recept kunt aanvullen met de juiste aanvullende gegevens richting de apotheek in een begeleidende email, mocht toch één van de gegevens ontbreken. Indien één of meer van deze gegevens ontbreken, kan uw recept niet administratief verwerkt worden en al zeker niet bereid worden, en dat leidt weer tot onnodige communicatie over en weer en vertraging in de aflevering. Het is daarom vooral in uw eigen belang om hier nauwkeurig op toe te zien.

Daarbij kunt u kosten besparen door aan uw arts steeds een jaarrecept te vragen (dat is de maximaal toegestane duur van een recept in Nederland). U kunt dan gedurende het jaar het recept herhalen zonder tussenkomst van een arts en door het van ons gekregen herhaalrecept in te scannen hoeft u voor de herhalingen geen € 10,00 orderverwerkingskosten te betalen. Bovendien spaart u consultkosten bij de arts als u die maar eenmaal per jaar voor een nieuw recept hoeft te consulteren. Op die manier kunnen we samen onze werkwijze efficiënter maken.


< terug naar vragenoverzicht